پایان نامه رشته روانشناسی با عنوان :اثر بخشی آموزش خلاقیت برافزایش نگرش کار آفرینانه بیکاران شهر تهران
عنوان کامل پایان نامه : اثر بخشی آموزش خلاقیت برافزایش نگرش کار آفرینانه بیکاران شهر تهران تکه هایی از این پایان نامه : مقدمه : خلاقیت استعداد و ابتکار وخلق کردن است که به صورت بالقوه درهر فردی و درهرسنی وجود دارد و با محیط اجتماعی ، فرهنگی دررابطه تنگاتنگی می باشد . برای این … ادامه خواندن پایان نامه رشته روانشناسی با عنوان :اثر بخشی آموزش خلاقیت برافزایش نگرش کار آفرینانه بیکاران شهر تهران
خلاقیت چیست ؟
نگاه کردن متفاوت به مسأله ورسیدن به یک راه حل جدید ، همان چیزی است که عموماً از آن به خلاقیت تعبیر می شود اما خلاقیت مفهومی نیست که بتوان آن را در یک جمله و حتی یک کتاب مفصل هم توضیح داد . خلاقیت در حقیقت فرآیندی است که در ذهن فرد خلاق اتفاق می افتد و حاصل آن شکل گرفتن یک ایده ی جدید یا یک راه حل ابتکاری است . این خلاقیت ذاتی است یا ابتکاری ؟ بسیس، پی یر، ترجمه : سروری 1379).
1) شخص خلاق
2) فرآیند خلاق
1) بنابراین در اولین تعریف اشخاصی خلاق نامیده می شوندکه تا حدی توانایی به دست آوردن و یاخصوصیت شخصی خاصی را نشان دهند . در بسیاری موارد بنابر زمینه کاری افرادی مانند هنرمندان ، دانشمندان تحقیق و توسعه و نیز معمارها ، آنها را خلاق می نامند.
پس با توجه به آنچه ذکر شد آیا باید گفت که برخورداری از خلاقیت فقط مختص معدود افرادی است که دارای استعداد و قابلیتهای ویژه هستند و به سطحی می رسند که آنها را نابغه می نامند؟ بدیهی است که موضوع نباید فقط داشتن استعداد و توانایی هایی ویژه باشد چرا که افراد بی شماری را می شناسیم که ضمن برخورداری از استعدادهای فوق العاده همواره به همان کارهای عادی و غیر خلاقانه مشغولند.
یکی از خصوصیات یک فرد خلاق که به نحوی گسترده مورد قبول قرار گرفته است ، عبارت از بازنگری روانی است . تقریبا همه وقتی با یک وضعیت ناقص روبرو می شوند، گرایش به جهش فوری به قضاوت درباره آن دارند. (تورنس ، ترجمه: قاسم زاده ، 1381)
3) درحالیکه بحث بر سرآن است که آیا می توان گفت فرآیند خلاقانه در نبود محصول خلاقانه ، اتفاق می افتد یا نه ، دربیشتر موارد این فرآیند دررابطه با انجام کار تعریف می شود البته عبارت محصول خلاقانه لزوماً به معنای شیء فیزیکی نیست . محصول خلاقانه می تواند بیان شفاهی یک فکریا یک الگوی جدید رفتاری باشد. آنچه که الزامی است این است که در نبود خالق هم ، خلاقیت برای مردم قابل لمس و درک باشد (فیض بخش , 1381).
به نظر من خلاقیت در معنای کامل خود ، هم تولید ایده را شامل می شود و هم نشان دادن آن را یعنی باعث رخ دادن چیزی شبیه یک نتیجه می گردد . به منظور تقویت توانایی خلاقیت می باید فکر یا ایده را به صورتی به کار گرفت که تجربه از یک سو و واکنش شخص از سوی دیگر باعث تقویت عملکرد شوند ( حائری زاده ، 1381 ).
بنابر این به نظر برخی از روان شناسان ، خلاقیت ترکیبی از قدرت ابتکار ، انعطاف پذیری و حساسیت در برابر نظرهایی است که فرد را قادر می سازد خارج از نتایج تفکر نامعقول به نتایج متفاوت و موادی بیندیشد که حاصل آن رضایت خود او و احتمالاً خوشنودی دیگران را در پی خواهد داشت (احمد پور ، 1383 ).
فرضیه های فرعی:
- جمعه, ۱۸ فروردين ۱۳۹۶، ۱۱:۵۰ ق.ظ